NTC International
NTC International
12 december 2016

NTC International doneert bedrag aan Stichting Edukans - Project Ghana

Sinds een aantal jaren sturen wij geen kerstkaarten meer, in plaats daarvan doneren we een geld bedrag aan een goed doel. Dit jaar is er gekozen voor de Stichting Edukans - Werelddocent Ghana 2016

Stichting Edukans - Werelddocent Ghana 2016

Edukans is een organisatie die zich inzet voor het onderwijs in ontwikkelingslanden. In totaal gaan er 57 miljoen kinderen wereldwijd niet naar school. Edukans zet zich in om ook deze kinderen een kans op onderwijs te geven.

Wat is Werelddocent?

Werelddocent is een programma van Edukans gericht op professionalisering van (bijna-)leerkrachten en schoolleiders. In 2016 reizen zo'n 160 (toekomstige) onderwijsprofessionals met Edukans mee naar Malawi, Kenia, Oeganda, Ghana, Suriname of India. Tijdens de reis werken zij met studenten en ervaren onderwijsprofessionals uit Nederland én het ontwikkelingsland. Door het uitwisselen van ervaringen, dilemma's en leermethodes doen zowel de Nederlandse deelnemers als hun tegenhangers in het ontwikkelingsland waardevolle ervaring op.

Het geld gebruikt Edukans om te zorgen dat collega's in ontwikkelingslanden kunnen deelnemen aan het professionaliseringsprogramma. Edukans betaald de training en begeleiding van lokale docenten en schoolleiders, hun eten en drinken, vervoer en trainingsmaterialen. Edukans gebruikt de bijdrage ook voor het organiseren van de reis en het geven van professionele trainingen, ondersteuning, begeleiding en onderwijskundig advies. Door les te geven en/of te coachen op de werkvloer wordt wereldwijd gewerkt aan professionalisering van (toekomstige) docenten en schoolleiders.

Edukans verzorgt tevens een follow-up in de betreffende landen. Hiermee wordt ervoor gezorgd dat de kwaliteitsverbetering die de Nederlandse deelnemers tijdens te reis starten, blijvend is.

Meer nieuwsberichten

Meer weten over onze diensten?

Neem contact op!
Ik help je graag verder! Jordi Remie

Eigenaar

+31 (0)76 737 00 72
info@ntc-international.nl Contact opnemen